• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Інноваційний медіаосвітній інтерактивний проєкт - соціальна онлайн-гра «Перегони котиків»

Інноваційний медіаосвітній інтерактивний проєкт - соціальна онлайн-гра «Перегони котиків»

2020-12-22

16 учнів нашої школи під супроводом Антоніни Іванівни КОВАЛЬ, учителя суспільствознавчих дисциплін взяли участь в інноваційному медіаосвітньому інтерактивному проєкті соціальна онлайн-гра «Перегони котиків», розробленому в рамках курсу «Громадянська освіта» для десятикласників. Гра проходила з 15 листопада по 15 грудня 2020. Реалізація проєкту відбулася в рамках всеукраїнського експерименту, що проводиться за наказом МОН України (Наказ № 1199 від 18.08.2017 р.).

Проєкт спрямовано на розвиток критичного мислення і громадянської активності в ході соціальної гри, яка моделює вибори у видуманій країні.

Критичне мислення розвивається у формі рефлексії стосунків із медіаперсонажами гри. У проєкті моделюються президентські виборчі перегони в фантастичній країні Котоляндії. Ця вигадана країна дуже схожа на нашу за нормативним регулюванням і каналами політичної комунікації. В ігровій формі інтернет-квестів та творчих конкурсів учасникам надавалася інформація про обов’язки президента, особливості виборчого процесу на прикладі котиків, які змагаються за право бути президентом Котоляндії.

IMG 20201223 113344

Учасники гри знайомилися з особливостями впливу політичної реклами, зі способами вираження активної громадської позиції, розвивали уміння захисту від дезінформації при сприйманні образів медійних персон.

Проєкт спрямований на підготовку старшокласників до свідомого входження в політичну комунікацію з максимальним захистом від політичних маніпуляцій.

Проєкт тривав протягом місяця і реалізовувався на Теlеgrаm-платформі і передбачав щотижневу дистанційну участь у цікавих ігрових заходах, які займали приблизно 40 хвилин в день, що давало можливість дітям зорієнтуватися в політичних процесах та їх медійній складовій, а також випробувати себе в дистанційних формах громадської участі, познайомитися з однолітками з інших областей України, прокачати навички командної роботи. Усі учасники проєкту отримають сертифікати, переможці творчих конкурсів -відзнаки. Усі завдання проєкту були доступними для перегляду педагогами і батьками.

Емблема учасників Кривоозерської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1

IMG 20201223 113425

Участь у проекті не мала ризиків нанесення психологічної шкоди за висновками лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти Інституту соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України.

Кiлькiсть переглядiв: 127

Коментарi