• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято започаткували у листопаді 1999 року на сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі, з метою підтримки мови, як ознаки культурної приналежності особи.

21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято започаткували у листопаді 1999 року на сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі, з метою підтримки мови, як ознаки культурної приналежності особи.

2021-02-19

В Україні це свято відзначають з 2002 року, коли для зміцнення державотворчої функції української мови та сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України було видане розпорядження «Про відзначення Міжнародного дня рідної мови».

18 лютого члени клубу «Основи медіаграмотності» стали учасниками виїзного засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Єднання» при Кривоозерській Центральній бібліотеці.

Документальний фільм «Мова» режисера Сергія Лисенка – це розповідь про діяльність патріотів-волонтерів, які несуть українське слово, українські видання на Схід України. Активісти організовують безкоштовні курси для всіх охочих, а також привозять у міста й містечка книжкові ярмарки, музичні гурти та проводять зустрічі з письменниками.
Діти продекламували свої улюблені вірші Ліни Костенко, Василя Симоненка, Дмитра Білоуса, Андрія Малишко, Любові Забашти, Юлії Косинської та інших українських поетів.
Наостанок учасники засідання отримали творче завдання написати есе «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову» (Ліна Костенко)
(Керівник Коваль Антоніна Іванівна)

Кiлькiсть переглядiв: 10

Коментарi